20 اسفند 1393 - 8:52
شناسه خبر: 2264
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رییس سازمان ملی استاندارد خبر داد
اعتبار پروانههای استاندارد 3 ساله شد
رییس سازمان ملی استاندارد از افزایش اعتبار پروانههای کاربرد علامت استاندارد به سه سال خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، نیره پیروزبخت در نشستی خبری با اشاره به مصوبات شب گذشته شورای عالی استاندارد که پس از 9 سال تشکیل شد، گفت: اعتبار پروانههای کاربرد علامت استاندارد یک سال بود که شورای عالی استاندارد با تاکید معاون اول رییس جمهور تصویب کرد که اعتبار این پروانهها از یک به سه سال افزایش یابد.
وی افزود: در عین حال فعالیت های سازمان از جمله نظارت طبق روال سابق ادامه خواهد داشت.
اصلاح کارمزد خدماتی کالاهای وارداتی
پیروزبخت همچنین با اشاره به اصلاح کارمزد خدماتی کالاهای وارداتی گفت: در این زمینه شب گذشته دو مصوبه داشتیم؛ اول این که واحدهای تولیدی که مجبورند ماشینآلات و مواد اولیه خود را وارد کنند کارمزد خدماتیشان از هشت در هزار به چهار در هزار کاهش یابد.
رییس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه مصوبه دیگر در زمینه اصلاح کارمزد خدماتی واردات کالاهای اساسی بود، اظهار کرد: براین اساس کالاهایی که سازمان توسعه تجارت به عنوان کالاهای اساسی به ما اعلام می کنند، علاوه بر این که فرآیند استانداردشان سریعتر انجام خواهد شد کارمزد خدماتی یک در هزار را خواهند داشت که هزینه زیادی به مردم تحمیل نشود.
وی با بیان اینکه یکی از فعالیتهای سازمان ملی استاندارد در سال اخیر بازنگری فعالیتهای یک دهه اخیر سازمان بوده است، گفت: در جلسه شورای عالی استاندارد دو مصوبه اصلی برای فعالیت های سازمان در نظرگرفته شد که مورد اول تغییر رویکردها و استقرار رویکرد نوین در استانداردسازی و نظام تضمین کیفیت و مورد دوم تغییر و تحول نظام استانداردسازی کشور است که ما مکلف شدیم ضمن تاکید بر پیگیری این دو طرح در هر جلسه شورا گزارش دستاوردهای تغییر رویکرد ارائه دهیم.
جذب نیرو در سازمان ملی استاندارد
پیروزبخت با اشاره به مشکل کمبود پرسنل در سازمان ملی استاندارد اظهار کرد: این سازمان در طول دو دولت قبلی نیروی جدیدی نگرفت و ریزش نیروی بسیاری داشت؛ بنابراین مقرر شد که با هماهنگی سازمان مدیریت جذب نیرو در پست های سازمانی خود انجام دهیم.
وی با بیان اینکه تعداد کارکنان سازمان ملی استاندارد کمتر از 3500 نفر در کشور است، گفت: در عین حال 100 هزار نفر در بخش خصوصی به عنوان ذیربطان استاندارد با این سازمان همکاری می کنند.
رییس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه سازمان استاندارد براساس قانون یک سازمان درآمد هزینه شناسایی شده است، ادامه داد: برخلاف قانون که باید همه درآمدهای سازمان ملی استاندارد به این سازمان برگردد در دهه اخیر کمتر از 50 درصد درآمدها به سازمان بازگشته است که درجلسه شب گذشته تصویب شد در سال آینده 50 درصد از درآمدها و در سال 95 نیز 100 درصد درآمد سازمان به ما بازگردد.
وی افزود: در امسال 370 میلیارد تومان درآمد برای سازمان ملی استاندارد پیش بینی و محقق شد که تنها 40 درصد آن به این سازمان بازگشت.
رییس سازمان ملی استاندارد با اشاره به مصوبه تاسیس دفاتر استانداردسازی در همه سازمانها و وزارتخانهها در جلسه شورای عالی استاندارد گفت: تاسیس این دفاتر از طریق جابه جایی نیروهای موجود و با ماموریت یکپارچه سازی نظام استانداردسازی در همه سازمانها انجام می شود.
به گفته پیروزبخت دو مصوبه دیگر جلسه شب گذشته، عضویت اداره کل استاندارد استانها در شورای برنامه ریزی استانی و همچنین عضویت سازمان حفاظت محیط زیست در شورای کدکس بوده است.
تعیین تعرفه خدمات آزمایشگاهی از سوی سازمان استاندارد
وی همچنین به انتقاد از آزمایشگاه ها و بخش خصوصی از عدم تغییر در تعرفه خدمات آزمایشگاهی در طول پنج سال اخیر اشاره کرد و گفت: تعرفه خدمات آزمایشگاهی از این پس از سوی سازمان استاندارد تعیین می شود و ما قصد داریم این تعرفه را برای همه دستگاهها یکسان سازی کنیم که در حال حاضر در حال تهیه فرمول تعیین تعرفه این خدمات هستیم.
رییس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه پیش از این تمامی کالاهای مشمول استاندارد اجباری در کشور برای صادرات نیز مشمول استاندارد اجباری بودند، اظهار کرد: از این پس این گونه کالاها برای صادرات از سه طریق می توانند مجوز دریافت کنند. یک اینکه گواهی استاندارد ایران را در صورت موافقت کشور مقابل داشته باشند، دوم گرفتن استاندارد از سوی کشور مقصد در صورتی که برای آن کالا در آن کشور استاندارد خاصی وجود داشته باشد و مورد سوم زمانی است که کشور مقابل استانداردی در این زمینه ندارد اما برای تولید کالا مشخصاتی را به تولیدکننده ارائه می دهد که این کار با تایید مراجع ذیربط آن کشور و با هماهنگی سازمان ملی استاندارد انجام خواهد شد.
به گفته پیروزبخت تعرفه خدمات آزمایشگاهی براساس ساعت کار موثر 18 هزار تومان است که از پنج سال پیش تاکنون تغییری در آن حاصل نشده است.
وی تاکید کرد: مصوبات مذکور به محض بیرون آمدن صورت جلسه تا پایان سال ابلاغ و از ابتدای سال آینده اجرایی می شود.
منبع: ایسنا